dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum18/10/2024
Praktisch Fiscaalrecht (editie 2025-2026) legt een stevig fundament om belastingrecht in de praktijk te kunnen toepassen. Het boek vertaalt complexe materie naar begrijpelijke stof, door gebruik te maken van actuele voorbeelden en praktijkcasussen. Met uitgebreid en divers (online) oefenmateriaal sluit Praktisch Fiscaalrecht aan bij de belevingswereld van studenten. In toegankelijke taal gaat dit boek in op het boxenstelsel, winst uit onderneming, loonbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en internationaal belastingrecht. Ieder hoofdstuk begint met een praktijkcase, bevat heldere uitleg over wetsartikelen en sluit af met een samenvatting en een begrippenlijst.
Deze zestiende editie is uiteraard aangepast aan de nieuwste wetgeving en aan andere ontwikkelingen in de praktijk. Meer ingrijpende aanpassingen in deze editie zijn o.a. het nieuw toegevoegde hoofdstuk over erf- en schenkbelasting, de uitgebreidere aandacht voor verschillende uitzonderingen op wet- regelgeving én de uitbreiding met verdiepend en meer complex (oefen)materiaal. Bovendien staat het uitgebreide oefen- en toelichtingsmateriaal niet meer in een apart werkboek, maar bij het theorieboek in de online omgeving. Daar vinden studenten uitleganimaties en veel oefen- en verwerkingsmateriaal die voornamelijk gericht zijn op het toepassen van theorie in de (gesimuleerde) praktijk.
Praktisch Fiscaalrecht is geschikt voor alle economische en juridische hbo-opleidingen waar belastingrecht onderdeel uitmaakt van het curriculum.
Met dit boek krijgen jij en je studenten toegang tot de uitgebreide online omgeving van studiemeister. Als docent krijg je de beschikking over een breed aanbod aan collegematerialen, zoals extra oefeningen, casussen en presentaties die eenvoudig op maat kunnen worden aangeboden. Je studenten verdiepen hun kennis en verbeteren hun vaardigheden met uitlegvideo's, samenvattingen, toetsvragen en begrippentrainers. Zo zijn je studenten goed voorbereid en kun jij tijdens de lessen de verdieping opzoeken!
Jimmy Frèrejean is universitair docent bij de vakgroep Onderwijsontwikkeling en Onderwijsresearch van de Universiteit Maastricht. Naast zijn onderwijs en onderzoek op het gebied van onderwijsontwerp bij de School of Health Professions Education is hij ook onderwijsadviseur aan de Academie van het Maastricht University Medical Center, waar hij betrokken is bij de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s voor zorgprofessionals.
Iwan Wopereis is docent aan de academische lerarenopleiding basisonderwijs van de Open Universiteit en werkt daarnaast als onderwijstechnoloog en onderzoeker aan diverse innovatieprojecten, zoals het AI- en Datageletterdheidsproject (AID) voor studenten en docenten binnen NPuls. Hij studeerde af als instructietechnoloog aan de Universiteit Twente. De kern van zijn werk ligt in de combinatie van onderwijsontwerp en nieuwe technologie.