dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum03/10/2018
442 Keuken per land en streek
imprint Spectrum
uitgever taal Nederlands
‘ (...) verwarmt zowel je hart als je maag.’ Time
‘Hemels.’ Independent
‘ Zet Midden-Oosters vegetarisch eten op de kaart.’ The National
De lekkerste en meest bijzondere recepten van het Midden-Oosten in één boek.
Van Libanon en Iran tot Turkije en Syrië, Salma Hage brengt in Mezze de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft vervolgens recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak en brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes.
Het voordeel van deze manier van eten: veel kan van tevoren worden bereid, en iedereen kiest precies datgene waar hij trek in heeft. Je mixt en matcht uit de verschillende schaaltjes en eet de maaltijd naar jouw eigen voorkeur.
Geniet met vrienden en familie van humus, tabouleh, falafel en labneh, van gerechtjes met lam, ansjovis, shakshuka, van zoete nagerechten als baklava met pistachenootjes, en zo veel meer. Eet smakelijk, of zoals ze in het Arabisch zeggen: Shàhiya tayiba!
De Libanese chef-kok Salma Hage groeide op in Mazraat Et Toufah (‘Appelgehucht’), in de bergen van de Kadishavallei in Noord-Libanon. Haar grootmoeder, schoonmoeder, moeder en schoonzusjes hebben haar de finesses van de Libanese keuken geleerd, zoals die van generatie op generatie worden overgedragen. Ze is chef-kok en auteur van diverse kookboeken.