Personen
Onno Kleyn
Onno H. Kleyn
NUR Codes (sub)
440 Eten en drinken algemeen
Asperge boek box
The Royal Heritage Cookbook
Iens
'Soms poëtisch, altijd boeiend.' - ELLE eten 'Zomerzwetende risotto', 'kruiende linzen', 'paddenstoelen die dampen naar vochtige stilte en huivering', 'citroenen die optimisme ademen, zon, toekomst, geluk, gezondheid, liefde, alles wat goed en nieuwen vrolijk is'... Voor heel veel kookliefhebbers staat Onno Kleyn bovenaan als het om schrijvers gaat. Niemand weet zo likkebaardend smaak te omschrijven, je mee te slepen, ondertussen van kennis en informatie te voorzien en dan nog te besluiten met een fantastisch, eenvoudig te maken recept. Dit is een verzameling van Kleyns allerbeste bijdragen aan 'de Volkskeuken' in de Volkskrant, een sappige parade die elke hobbykok in huis wil hebben. Over zijn werk schreef de pers: 'Luchtig geschreven, subtiele humor, wars van dikdoenerij en misschien wel de grootste kwaliteit vanOnno: de kunst om een scenery zo mooi te beschrijven, dat de lezer het gevoel heeft erbij te zijn.' - Wijn-blog.blogspot.com 'Geen moeilijk gedoe, puur lol! [...] Het leest alsof je bij Onno aan de keukentafel zit. Je hoort hem praten. Zijn grote liefdes zijn wijn én koken en dat spettert van het papier af.' - Winelife Onno Kleyn mag zonder twijfel een van de bekendste culinaire schrijvers van Nederland worden genoemd. Hij schrijft voor vele bladen over eten en wijn en verzorgt wekelijks twee rubrieken in de Volkskrant. Daarnaast heeft Kleyn inmiddels meer dan dertig boeken op zijn naam staan.