dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum01/10/2010
verschijningsdatum15/03/2018
verschijningsdatum14/03/2018
Al 75 jaar is Hét Margriet kookboek het basiskookboek.
Dit boek geeft duidelijk antwoord op vragen als: hoe kook je aardappelen, hoe maak je boontjes en hoe bak je een appeltaart? Daarnaast biedt het volop praktische informatie over groenten, kruiden en specerijen, wijnen, keukengereedschap en meer.
Met ruim duizend recepten uit onder andere de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken is er keuze genoeg voor doordeweekse gerechten én feestelijke maaltijden. Van bouillons en soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, groenten en salades tot aardappelen, granen, pasta en rijst, desserts, gebak en brood. Hét Margriet kookboek bevat onmisbare kennis voor zowel de beginner als de ervaren thuiskok en past perfect in elke keuken.
Sonja van de Rhoer is docent Koken en Voedingsleer en auteur van ruim zestig kookboeken. Als dochter van een drankengroothandelaar kwam ze al vroeg in aanraking met verschillende smaken. Ze schrijft wekelijks voor Trouw, waarbij ze haar recepten helder en eenvoudig uitlegt.
‘Dit is een boek dat je gebruikt, dat met vetvlekken en ezelsoren op je aanrecht ligt.’ Annemart van Rhee, Eindhovens Dagblad
‘Naast alle hypes en rages is er één constante in het Nederlandse bakbijbellandschap: Hét Margriet Kookboek.’ AD Amersfoortse Courant
‘Margriet levert dé bakbijbel.’ Dagblad van het noorden & de Leeuwarder Courant
‘Deze bakbijbel overleeft al zeventig jaar alle hypes.’ Algemeen Dagblad