dit werk kent de volgende uitvoeringen
Paperback
ISBN9789035227583
verschijningsdatum25/02/2005
verschijningsdatum25/02/2005
In Opleiden in de urgentiegeneeskunde staat het onderwijs voor urgentiegeneeskunde centraal. In de eerste hoofdstukken van het boek wordt uitgelegd waarom juist deze specialistische opleidingen essentieel zijn en waar nog de dilemma's en hiaten liggen in ons huidig onderwijs. Door de maatschappelijke behoeften zijn er op nationaal en internationaal gebied grote verschillen in het onderwijs. Hierdoor is er een diversiteit aan opleidingen, die in de bijlage worden weergegeven. Ook komt het ideaal toekomstbeeld voor de urgentiegeneeskunde opleiding gebaseerd op algemene, maatschappelijke en medische aspecten aan de orde.
Didactische thema's
In de laatste hoofdstukken van Opleiden in de urgentiegeneeskunde komen verschillende didactische thema's aan bod. Van de verschillende medische competentieniveaus tot het onderbelicht aspect van de besluitvorming onder tijdsdruk. Maar ook van de verschillende leermethodetheorieën en concepten in de urgentiegeneeskunde tot de kwaliteitsverbetering in de geneeskunde.
Reeks Urgentiegeneeskunde compleet
Samen met de eerder verschenen drie delen Pijnbestrijding onder spoedeisende omstandigheden, Urgentiegeneeskunde en triage en Multidisciplinaire samenwerking bij traumapatiënten complementeert Opleiden in de urgentiegeneeskunde de reeks die als lesstof wordt voorgeschreven voor de meerjarige PAOG-cyclus (Post Academische Opleiding Geneeskunde) Urgentiegeneeskunde die wordt georganiseerd door de afdeling anesthesiologie van het VU medisch centrum in Amsterdam. De reeks is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen en andere functionarissen in de acute zorg bij de individuele patiënt en bij rampen.