dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum07/10/2025
Het langverwachte nieuwe kookboek van de bestsellerauteur van Zout, vet, zuur, hitte
Na het enorme succes van Zout, vet, zuur, hitte (waar ook de gelijknamige Netflix serie over verscheen) komt de geweldige Samin Nosrat nu met Good things; recepten en rituelen om te delen met de mensen van wie je houdt.
Samin hield in haar eerste boek een betoog tégen recepten en vóór het vrijuit koken met gebruik van de vier elementen uit de titel. Hoe kan ze dan nu toch komen met een kookboek vol met recepten? De drang om haar favoriete, meest gebruikte en geliefde recepten, ingrediënten en technieken tóch te delen werd haar simpelweg te groot.
Maar ook in dit boek weet ze de druk voor de lezer laag te houden: dit zijn Samins favorieten, maar je kan er jouw favorieten van maken door te doen wat je wilt. Gebruik dit boek als inspiratie, niet als handboek. De meeste recepten zijn kort en toegankelijk. Zo simpel dat je bijna denkt: hoezo heb ik dit zelf niet bedacht? Gelukkig bedacht Samin het voor ons. Citroenlabneh, gemberachtige kalkoen-courgetteburgers, een winterse citrussalade, Samin brengt heerlijke frisse smaken naar jouw keukentafel.
Samin Nosrat (1979) is chef-kok, leraar en auteur van de James Beard Award-winnende en #1 New York Times-bestseller Zout, vet, zuur, hitte. Ze is ook de co-host van de podcast Home Cooking, voormalig eetcolumnist van The New York Times Magazine, en host van de originele Netflix-documentaireserie gebaseerd op haar boek. Samin woont, kookt en tuiniert in Oakland, Californië, met haar geliefde pup, Fava Bean.