'Wat het weer ook gaat doen, als je kookt uit dit boek heb je altijd het vakantiegevoel te pakken.' Foodies
De Caribische keuken barst van de tropische smaken en zomerse kleuren. In zonnegeel en azuurblauw presenteert chef Helmi Smeulders gerechten met tropisch fruit, knapperige groente en spartelverse vis. Helmi woont al zo'n 20 jaar op Curaçao en runt daar een succesvol cateringbedrijf. Met creatieve toevoegingen geeft ze de eeuwenoude Caribische keuken een moderne twist.
In het kookboek staan bekende Antilliaanse all time favourites als bakbanaan en Johnny Cakes en verrassende gerechten voor onder meer ontbijt, barbecue en buffet. Met Het Caribische kookboek waan je je op een tropisch eiland en geniet je van zomerse gerechten voor zwoele zomeravonden, intieme diners met vrienden en familie of een luie dag aan het strand.
'Helmi Smeulders heeft door haar bevlogenheid de Caribische keuken naar een hoger plan getild.Op geweldige wijze past zij het gebruik van lokale, verse ingrediënten toe in haar recepten.Wij vinden het fantastisch dat Nederland nu ook mag genieten van haar moderne Caribische maaltijden. Dus duik de keuken in met dit mooie kookboek, want dat Helmi haar vak verstaat, staat vast!' - Jonnie & Thérèse Boer, De Librije ***