dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum10/09/2018
442 Keuken per land en streek
imprint Spectrum
uitgever taal Nederlands
Van madeleines en escargots tot coq au vin, vis, salades en stoofgerechten; en van chocolademousseline tot allerhande soorten verfijnd gebak. De klassieke Franse gastronomie spreekt tot de verbeelding en is de inspiratiebron van vele keukens en culinaire tradities.
Het Franse kookatelier is deels kookboek, deels kookschool en deels kookverhaal over een familieleven in Frankrijk. Het gaat over het leven van moeder en dochter in een charmant Frans dorp, en hun relatie met de mensen in de regio: van bakkers tot wijnboeren. Het boek bevat meer dan 130 recepten, waarin je Franse kooktechnieken worden aangeleerd op een benaderbare manier. Met meer dan 200 prachtige foto's van zowel gerechten als de omgeving is dit een fantastische bron voor de Franse keuken.
De gerechten zijn geordend in seizoensmenu's en per gang. Stap-voor-stapfotografie laat zien hoe je brood maakt, gebak, soufflé, lamsvlees en andere belangrijke Franse kooktechnieken. Met verhalen van boeren, slagers, bijenhouders, wijnmakers en kaasproducenten.
Moeder en dochter Marjorie Taylor en Kendall Smith Franchini droomden ervan in Frankrijk te wonen. Ze realiseerden hun droom met het oprichten van Cook's Atelier, inmiddels een gevierde kookschool in het hart van de Bourgogne.