dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum07/10/2025
860 Gezondheid algemeen
imprint Fontaine Uitgevers
uitgever taal Nederlands
Hét kookboek voor wie zijn hersenen gezond wil houden
In Voeding voor je brein laten cardioloog Annemieke en receptenmaker-vormgever Janine Jansen samen met professor Erik Scherder zien hoe je met een eenvoudig én lekker eetpatroon je hersenen jong kunt houden. Cognitieve prestaties verbeteren en het risico op hersenaandoeningen zoals dementie en een depressie wordt kleiner. De zussen Jansen vertalen zoals altijd de meest recente wetenschappelijke kennis naar begrijpelijke informatie, concrete acties en heerlijke, fraai in beeld gebrachte recepten.
Met de juiste voeding, voldoende rust en beweging, weinig stress en veel geestelijke uitdaging kun je je bovenkamer beter laten functioneren, met wat geluk ook tot op hoge leeftijd.• Geschreven door cardioloog Annemieke Jansen, hersenexpert Erik Scherder en receptontwikkelaar Janine Jansen
• Actueel onderwerp in media en gezondheidszorg: invloed van leefstijl en voeding wordt steeds duidelijker
• Met toegankelijke, wetenschappelijk onderbouwde uitleg over de werking van het brein en de invloed van leefstijl daarop
• Helder en haalbaar stappenplan met lekkere en eenvoudige gerechten
De pers over de auteurs en eerdere boeken:
‘Erik Scherder schudt je wakker!’ Psychologie MagazineOver CholesteroI van Annemieke en Janine Jansen:
‘Het is helemaal niet zo moeilijk om gezonder te eten.’ Santé
‘Een inspirerend boek [...]. De recepten zijn gevarieerd en creatief.’ Trouw