Lauwwarme, heerlijk geurende foccacia, knapperig en mals tegelijk, luchtige biscotti voor bij een espresso, de perfecte pizzabodem ... Wie Belinda's Italiaans Bakboek in huis haalt, hoeft voor zulke lekkernijen niet meer de deur uit.
Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza’s met verschillende soorten deeg en afgewerkt met unieke seizoensgebonden toppings voor. Met een ruime keuze aan authentieke dolci en biscotti als toetje zoals amarettikoekjes en panettone, tutti fatti in casa.
In haar boek werkt Belinda voornamelijk met lievito madre - de Italiaanse versie van zuurdesem - en legt ze uit waarom dit gezond is, hoe je het maakt, hoe je ermee werkt en het onderhoudt. Maar je kunt haar recepten ook gewoon met droge gist maken als het snel moet gaan. Ze vertelt met welke bloemsoorten de echte Italiaanse pizza's en het knapperige brood gebakken worden en wat er nu zo specifiek is aan Italiaans gebak.