dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum12/02/2007
verschijningsdatum15/07/2008
Zie wat je eet is niet het zoveelste dieetboek op de markt. Het is een rijk geïllustreerde bron van praktische informatie over broodmaaltijden, warme maaltijden, tussendoortjes en dranken die thuishoren in een realistisch voedingspatroon.
Het boek richt zich tot iedereen die met gezondheid bezig is, zowel professioneel als persoonlijk. De informatie kan gebruikt worden als gewichtsvermindering nodig is, maar ze geeft eveneens aan hoe overgewicht voorkomen kan worden.
Overgewicht is immers een alsmaar groter wordend probleem voor onze gezondheid. Om overgewicht te voorkomen of te bestrijden moeten we ons eet- en leefpatroon wijzigen. Daarvoor is er nood aan goede en wetenschappelijk juiste informatie. Zie wat je eet biedt die informatie.
De auteurs geven tips om je calorie-inname aan te passen zonder honger te lijden. Het is niet de bedoeling om bepaalde voedingsmiddelen of gerechten te verbieden, maar wel om bewuster en gevarieerder te eten.
Het vernieuwende van dit boek is dat er naast een uitgebreide voedingsanalyse telkens een gezond alternatief in beeld gebracht en uitvoerig besproken wordt. Zo is in één oogopslag duidelijk dat gezond eten niet saai, eentonig of beperkend hoeft te zijn.
Over de auteurs
Annemie Van de Sompel is klinisch diëtiste en werkt al 20 jaar in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Haar interesse gaat vooral uit naar voedingsproblemen in verband met pediatrie, obesitas en diabetes. Ze is tevens verbonden als researchdiëtiste aan de afdeling Diabetologie, Metabole Ziekten en Nutritiepathologie en van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
Ze is lid van de dieetadviesraden van verschillende patiëntenverenigingen.
Professor doctor Luc F. Van Gaal studeerde geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Hij behaalde een erkenning als geneesheer-specialist Interne Geneeskunde en daarna ook Endocrinologie-Diabetologie (metabolisme). Nadien werd hij verantwoordelijk voor de Metabole Eenheid, een afdeling van de dienst Diabetologie, Metabole Ziekten en Nutritiepathologie. In 1992 werd hij professor in de geneeskunde aan de UA en in 2001 werd hij diensthoofd van de afdeling Diabetologie, Metabole Ziekten en Nutritiepathologie van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar obesitas, diabetes en lipidenmetabolisme. Hij is auteur of coauteur van heel wat artikels in nationale en internationale tijdschriften.