dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum19/02/2020
444 Vegetarische kookboeken
imprint Spectrum
uitgever taal Nederlands
Winnaar van de James Beard Awards 2020
250 pure, vegetarische recepten voor een gezond dieet
Whole food is een trend: puur en bewust koken met natuurlijke ingrediënten en met aandacht voor wat je binnenkrijgt. Amy Chaplin laat je zien hoe leuk, gemakkelijk en ongelooflijk smaakvol vegetarisch koken kan zijn. In Whole food voor elke dag vind je 250 overheerlijke vegetarische gerechten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers. Transformeer een eenvoudig groentegerecht in iets spectaculairs door er de juiste dressing aan toe te voegen. Voeg noten of zaden toe en vergroot de voedingswaarde van je gerecht onmiddellijk. Maak zelf crackers, boters, melk en sauzen.
Chaplin geeft steeds basisrecepten en laat vervolgens zien hoe je eindeloos kunt variéren en combineren.Zij moedigt je aan om lokale en organische ingrediënten te zoeken, je voorraadkast te vullen met voedingsrijke ingrediënten, leert je gerechten van tevoren te bereiden, en thuis te koken!
Eet de hele week lekker en gezond met voedingsmiddelen die essentieel zijn voor een gezond dieet: zaden, noten, fruit en groenten, hele granen en plantaardig voedsel.
De Australische Amy Chaplin werkte ruim 20 jaar als vegetarische chef in restaurants over de hele wereld, ook in Amsterdam. Amy ontwikkelt recepten, geeft kooklessen en werkt als privé;-chef. Haar recepten worden gepubliceerd in The Wall Street Journal, The Washington Post, Vogue, New York magazine, The Guardian, The Huffington Post, Vegetarian Times en Garden Design en ze schrijft voor de websites van Vogue, Martha Stewart en Goop (van Gwyneth Paltrow).