Dosia bakt vegan is voor iedereen die houdt van bakken en geen dierlijke producten wil gebruiken. In dit vegan bakboek vind je cakes, koekjes, taarten en allerlei soorten gebak - zowel zoet als hartig. Lekker is het belangrijkste en met bakken hoort daar nu eenmaal vaak ook een royale schep suiker (of ander zoet) en een flinke lik vet bij.
Vegan bakken is anders, maar minstens even lekker! Met de romigheid van noten en kokos in plaats van boter, room en eieren, de luchtigheid van rijsmiddelen zoals bakpoeder en baksoda, en de binding van lijnzaad, appelmoes en tofu. En met de ontdekking van aquafaba behoren nu ook meringues en andere schuimtaarten tot de talloze vegan mogelijkheden!
Je vindt in dit boek zowel de basics zoals een super chocoladetaart, speculaas, tompoezen, bessenmuffins en brioche als recepten met een bijzondere eigen twist voor de meer avontuurlijke bakkers. Wat dacht je van appelstroopwafels, pistache-schuimtaart met basilicum of een saffraan-rijstevlaai. Ook hartig bakken komt aan bod, met bijvoorbeeld hartige taarten, crackers, brood en zoute koekjes.
Vegan bakken is een ambacht waar je veel technische kennis voor nodig hebt:
Dosia Brewer voorziet in die kennis.
Dosia: 'Ik testte al deze recepten uitgebreid. Mijn vraag aan de proefkonijnen voor dit boek was dan ook altijd: 'Was het écht heel lekker?' Alleen als het antwoord positief was, verdiende het recept een plekje in het boek. Zo niet, dan moest ik verder testen. En gelukkig staan er ondanks deze strenge selectie bijna 100 recepten en variaties in dit boek!'