dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum08/11/2022
444 Vegetarische kookboeken
imprint Spectrum
uitgever taal Nederlands
Winnaar van James Beard Award 2023, in de categorie Vegetable-Focussed Cooking
Leer zowel de plantaardige als de Koreaanse keuken beter kennen met deze moderne klassieker die bewijst dat die twee perfect hand-in-hand gaan
Toen de Koreaans-Amerikaanse Joanne Lee Molinaro vegan werd, bleken de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten die ze van haar omma (moeder) had geleerd, gewoon plantaardig te zijn. Zo lenen de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta) of dashima (zeewier) zich perfect voor vegan gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten.
In Het Korean vegan kookboek verweeft Joanne meer dan tachtig heerlijke, unieke en prachtig in beeld gebrachte recepten met een indrukwekkende familiegeschiedenis waarin de Koreaanse keuken een hoofdrol speelt.
Joanne Lee Molinaro is een Koreaans-Amerikaanse advocaat en foodblogger. In 2016 stapte ze over op een plantaardig dieet en uit passie hiervoor begon ze later dat jaar met ‘The Korean Vegan’. Op onder meer haar razend populaire TikTok-account vervlecht ze unieke, plantaardige recepten met haar persoonlijke levensverhaal als immigrantendochter. Haar debuut, The Korean Vegan Cookbook werd een instant New York Times-bestseller en werd door het toonaangevende food platform Epicurious uitgeroepen tot een van de beste kookboeken van het jaar.