dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum31/10/2025
In het ruige Spaanse Baskenland wordt al eeuwenlang elke dag het vuur aangestookt. Baskische grillmeesters hebben weinig nodig: een kraakvers stuk vlees of vis en pil pil, een eenvoudige vinaigrette. Een in het zwart geklede man komt dichterbij, aangetrokken door de sensuele geur van zee, hout en vuur. Hij weerstaat de rook en staart onverschrokken naar de gloeiende houtskolen en de gigantische tarbot die erbovenop ligt te grillen. Deze man is Sam D’Huyvetter, een Vlaamse chef met een Baskische hartenklop. Hij haalde de regionale filosofie naar BASK, zijn gastronomisch restaurant in Gent. In dit boek neemt hij je mee op reis naar een streek waar geen compromissen gesloten worden. Waar je de pure smaak van de zee, het land en de bergen op je bord krijgt. Waar tafelen verheven is tot sociale kunstvorm.
Sam D’Huyvetter is chef en eigenaar van restaurant BASK in Gent. Hij vormt een tandem met Nina De Cuyper, zijn vriendin en businesspartner.
Evelien Rutten is journalist, auteur en podcastmaker. Ze schrijft over gastronomie voor De Standaard Magazine, Weekend Kack en Sabato (De Tijd) en is auteur van Roadtrip naar Auschwitz.