Personen
James Peterson
Claudia Dispa
Paulina Nijs
NUR Codes (sub)
440 Eten en drinken algemeen
Asperge boek box
The Royal Heritage Cookbook
Iens
Van de auteur van Bakken en Wat je als kok moet weten. Koken begint met een beknopt overzicht van de tien basistechnieken: braden, pocheren, sauteren, stomen, frituren, grillen, roken, barbecueën en koken. In de recepten komen die dingen aan de orde waar thuiskoks vaak moeite mee hebben: van gebraden kip, gegrilde biefstuk en gestoofde vis tot aardappelpuree en jus, pizza's en bosvruchtentaart. Maar er zijn ook meer uitdagende recepten, zoals je zult zien bij bijvoorbeeld de hapjes en de bij-, voor-, hoofd- en nagerechten. Petersons passie voor zijn vak en zijn gave om de technieken helder uit te leggen, brengen de intuïtieve kok in iedereen naar boven. De duidelijke foto's laten stap voor stap zien hoe bepaalde culinaire handelingen moeten worden verricht; bijvoorbeeld hoe je een kip in stukken verdeelt, een oester uit de schelp haalt, een hele vis braadt, jus maakt, een artisjok voorbereidt en een taart glazuurt. Na twintig jaar lesgegeven te hebben in de basisprincipes van het koken, heeft James Peterson zijn jarenlange kennis en ervaring gebundeld in een masterclass: Koken. Door middel van ruim 600 recepten en 1500 instructiefoto's onthult Peterson zijn keukengeheimen met onvervalste charme, deskundige aanwijzingen en een sterk gevoel voor de hedendaagse kookkunst. Een aantal hoogtepunten uit dit boek: Krabkoekjes - Chinese scherpzure soep - Marokkaanse kiptajine - Salade niçoise - In witte wijn gestoomde mosselen - Gebraden lamsbout - Varkenshaas met paddenstoelensaus - Teriyaki van zalm - Garnalencurry - Preigratin - Ravioli met boter, walnoten en salie - Donker roggebrood - Focaccia met zwarte olijven en uien - Citroen-meringuetaart - Duivelscake - Biscotti.