Peppe Giacomazza viert in zijn Genkse restaurant La Botte al jaren de Italiaanse keuken. Als chef creëert hij er telkens opnieuw zijn eigenzinnige en vernieuwende versies van klassieke gerechten.
In Identità keert Peppe terug naar zijn roots. Hij maakt een culinaire reis door Italië, op zoek naar de basis van zijn eigen keuken – en naar zijn eigen identiteit. Tijdens zijn avontuurlijke ontdekkingstocht langs adembenemende wijngaarden en kronkelige wegen, ontrafelt hij de wortels van enkele van de meest iconische Italiaanse gerechten. Onderweg haalt hij herinneringen op aan zijn leermeesters, squadra, vrienden en familie.
Identità bestaat uit zeven hoofdstukken, die telkens als een menu zijn opgebouwd. Elk hoofdstuk ontsluiert een stukje van Peppe’s identiteit en geeft zijn belangrijkste inspiratiebronnen prijs. Die combineert hij met zijn favoriete gerechten – authentiek met een hedendaagse twist. Zo is Identità ook een eerbetoon aan de Italiaanse keuken en aan de mensen die deze levend houden.
Peppe Giacomazza is een Italiaans-Belgische chef en auteur. Hij is vaak te zien op de culinaire zender njam! en bracht al diverse kookboeken uit. Samen met zijn broer Gaspare Giacomazza runt hij het restaurant La Botte in Genk.
Het werk van fotograaf Max Vicca toont een natuurlijke levendigheid en filmische stijl, vrij van poses, waardoor een authentieke en ongedwongen schoonheid ontstaat. Boeiende ontmoetingen, inspirerende reizen en toevallige omstandigheden zijn de trouwe metgezellen van zijn fascinerende foto’s.