dit werk kent de volgende uitvoeringen
Promotiemateriaal
ISBN9789083001999
verschijningsdatum06/10/2022
verschijningsdatum06/10/2022
Personen
Rineke Dijkinga
NUR Codes (sub)
860 Gezondheid algemeen
Leven met vitiligo
WETEN VAN HEERLIJK ETEN DEEL 1 Elke dag maken we keer op keer keuzes over eten. Vaak onbewust, vaak ook op basis van reclame-uitingen of slogans op de verpakking. Maar kennis ontbreekt vaak. Per slot van rekening hebben we nauwelijks iets over voeding geleerd op school. Door 'te weten over je eten' kun je vanaf nu bewust kiezen voor je gezondheid. Met dit boek laat de auteur zien dat lekker én gezond eten heel goed hand in hand gaan. En dat je van iedere maaltijd en elk tussendoortje op een gemakkelijke manier iets gezonds kunt maken. Op die manier bewijs je je gezondheid keer op keer een goede dienst! De auteur, Rineke Dijkinga, is werkzaam als natuur- en orthomoleculair geneeskundige. Al jaren geeft zij voedingscursussen. Tijdens deze cursussen legt ze uit wat de heilzame werking van gezonde (voornamelijk biologische) voeding, kruiden en specerijen is op onze energie, stemming en ons gewicht. De recepten, die zij grotendeels zelf heeft ontwikkeld, en de informatie die in deze cursussen aan de orde zijn geweest, zijn op veler verzoek gebundeld in dit boek. Na jaren van cursussen wordt het steeds duidelijker: verandering van voedingsgewoonten is moeilijk. Maar ... als je snapt wat je lichaam nodig heeft en hoe je je eigen gezondheid onbewust kunt tegenwerken, dan ga je aan de slag met voeding. Meestal raak je snel gemotiveerd omdat gezonde voeding al snel veranderingen in je energie teweeg kan brengen, zelfs al heb je al geruime tijd klachten. Dit boek is geen nieuw dieet. Het is een manier om elke dag goed voor jezelf te zorgen. Zodat het voor iedereen mogelijk moet worden om zijn/haar optimale energieniveau te bereiken. Ook al heb je klachten of ziektes. Natuurlijk zijn er kookboeken in overvloed, maar heldere uitleg over het heilzame effect van ingrediënten is er nauwelijks. Daar brengt dit boek verandering in. Per recept wordt een aantal gezondheidstips vermeld en achter in het boek staan, op alfabetische volgorde, de gezonde aspecten van de meeste ingrediënten vermeld. De recepten in dit boek zijn gericht op: * Preventie: gezond blijven, gezond oud worden. * Overgewicht in combinatie met diabetes en bloedsuikerspiegelproblemen zoals hypoglykemie en hyperinsulinemie. * Darmklachten als obstipatie, spastische darmen, voedselintoleranties en chronische darmontstekingen. * Hart- en vaatziekten, doorbloedingproblemen en cholesterolklachten. * Klachten van het brein (stemming, geheugen, gedragsproblemen). * Energie en zuur/base evenwicht bij zowel de topsporter als de vermoeide mens. MOOI ETEN | Goed om te weten Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verschijnt eind november 2021 mijn Bookazine 'Mooi Eten'. Hoe mooi is het om het verhaal achter je eten te kennen? En te weten hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid? Hoe je bijvoorbeeld je favoriete quiche elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven, met wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft? Mooi Eten | Goed om te weten. Er is zóveel ‘Mooi Eten’ dat het verdient om volop in de schijnwerpers te staan. Omdat: * het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst * het oog ook iets wil * het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren * het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur * er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit * het lokaal en/of duurzaam geteeld is * elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord * hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven