dit werk kent de volgende uitvoeringen
Promotiemateriaal
ISBN9789083001968
verschijningsdatum06/10/2022
verschijningsdatum06/10/2022
Personen
Rineke Dijkinga
NUR Codes (sub)
860 Gezondheid algemeen
Leven met vitiligo
OP WEG NAAR MEER ENERGIE Kan jouw energieniveau wel een oppepper gebruiken? Of wil je weten en vooral ervaren hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? Dit boek vertelt je welke voeding energie 'vreet' en welke voeding juist energie oplevert. Daarbij wordt 'geld' als metafoor voor 'energie' gebruikt. Alles in je lichaam en brein is uiteindelijk afhankelijk van een goed gevulde energie-bankrekening. Sta je een groot deel van je leven rood? Of spaar je om zo gezond mogelijk oud te worden? Het boek is ingedeeld in zes thema's: 1. DE BASIS VAN JE ETEN IS BASISCH Anders smijt je je zuurverdiende geld over de balk 2. KOOLHYDRATEN KUNNEN JE MAKEN OF BREKEN Laat het geld niet uit je zak kloppen 3. ZORG VOOR HET MILIEU Goedkoop is duurkoop 4. WEET WAT JE EET BIJ STRESS Eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij 5. VOED JE DARMEN Er moet wel geld in het laatje komen 6. MAAK ER EEN GEZOND FEESTJE VAN Geld groeit nu eenmaal niet aan de boom Natuurlijk kan voeding niet al je problemen oplossen. Maar probeer het eens uit om te kijken wat voeding wél voor je kan doen. Met de bijna 50 snelle, eenvoudige en smakelijke recepten in dit boek kun je minimaal acht weken vooruit. Dit boek biedt je volop inspiratie, kennis en handige tips om snel lekkere en gezonde maaltijden te bereiden, voor elk moment van de dag. Mag ik je verleiden tot (h)eerlijk eten? Wedden dat je de smaak te pakken krijgt en fluitend verder gaat na die acht weken? "Geef voeding de kans die het verdient!" Over Rineke Dijkinga Ruim 15 jaar heeft Rineke Dijkinga als orthomoleculair geneeskundige duizenden mensen begeleid op het gebied van voeding. Zeker driekwart van hen kampte met vermoeidheid en lusteloosheid. Soms was de oorzaak een onderliggende ziekte (daar richt dit boek zich niet op), maar vaak waren de basisvoorwaarden voor energie gewoon niet in balans. Door voeding en leefstijl aan te passen, knapten de meeste mensen al binnen circa acht weken op. Met als resultaat: meer energie! MOOI ETEN | Goed om te weten Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verschijnt eind november 2021 mijn Bookazine 'Mooi Eten'. Hoe mooi is het om het verhaal achter je eten te kennen? En te weten hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid? Hoe je bijvoorbeeld je favoriete quiche elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven, met wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft? Mooi Eten | Goed om te weten. Er is zóveel ‘Mooi Eten’ dat het verdient om volop in de schijnwerpers te staan. Omdat: * het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst * het oog ook iets wil * het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren * het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur * er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit * het lokaal en/of duurzaam geteeld is * elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord * hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven