dit werk kent de volgende uitvoeringen
Promotiemateriaal
ISBN9789083001975
verschijningsdatum06/10/2022
verschijningsdatum06/10/2022
Personen
Rineke Dijkinga
NUR Codes (sub)
860 Gezondheid algemeen
Leven met vitiligo
JE BREIN VITAAL Met elke hap een gezonde stap. Een fit en vitaal brein - wie wil dat nu niet? Een gezond brein draagt bijvoorbeeld bij aan levenslust, positieve emoties, een goede nachtrust, stressbestendigheid, mentale en emotionele stabiliteit en controle over je eetlust. En uiteraard draagt een gezond brein bij aan je leervermogen, een goede concentratie en een goed geheugen. Bovendien zorgt een gezond brein ervoor dat je zelfs op hoge leeftijd nieuwe hersenverbindingen kunt aanleggen. Zo blijf je jong van geest. Uitgaande van de normale en gezonde gang van zaken (de fysiologie) stelt je brein heel wat eisen aan voeding en leefstijl om vitaal te kunnen blijven. Zo is bekend dat je brein een grootverbruiker is van vitale voedingsstoffen, dat chronische stress de gezonde gang van zaken flink kan verstoren en dat er volop beschermende voedingsstoffen aanwezig moeten zijn. Darmgezondheid is wellicht de belangrijkste voorwaarde als het gaat om breinvitaliteit. Dit biedt volop aanknopingspunten om aan de slag te gaan. Dit boek richt zich op 9 pijlers voor breinvitaliteit: 1. Vitaal, volwaardig, onbewerkt en divers voedsel 2. Ontstekingsremmend eten 3. Een optimale spijsvertering, darmgezondheid en ontgiftingscapaciteit 4. Voeding met volop beschermende stoffen 5. Stressregulatie en voeding 6. Gezonde glucose- en insulineniveaus / gezond gewicht 7. Gezond hart- en vaatsysteem 8. Gezonde kook- en bereidingstechnieken 9. Aandacht voor milieu, natuur, duurzaamheid en natuurwetten Al deze aspecten beïnvloeden elkaar. Zo kan gezond(er) eten voor je darmen ook een positief effect hebben op je gewicht, je stemming, je stressbestendigheid, de kwaliteit van je slaap en daarmee ook weer een positieve invloed op je breinvitaliteit. Lieneke van de Griendt, huisarts/auteur: “Rineke inspireerde mij tot het nadenken over de relatie tussen voeding en gezondheid tijdens mijn zoektocht naar de oorzaak van chronische ziekten. Zij laat ons als geen ander beseffen hoe belangrijk het is om respectvoller en met meer aandacht met voeding om te gaan, als we gezond oud willen worden.” MOOI ETEN | Goed om te weten Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verschijnt eind november 2021 mijn Bookazine 'Mooi Eten'. Hoe mooi is het om het verhaal achter je eten te kennen? En te weten hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid? Hoe je bijvoorbeeld je favoriete quiche elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven, met wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft? Mooi Eten | Goed om te weten. Er is zóveel ‘Mooi Eten’ dat het verdient om volop in de schijnwerpers te staan. Omdat: * het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst * het oog ook iets wil * het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren * het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur * er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit * het lokaal en/of duurzaam geteeld is * elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord * hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven