De Prisma Handwoordenboeken bevatten zeer uitgebreide en genuanceerde informatie. Ze zijn vooral bedoeld voor studenten en mensen die beroepsmatig met taal bezig zijn.
Het Prisma Handwoordenboek Nederlands - met meer dan 70.000 trefwoorden - is het meest actuele grote woordenboek Nederlands. Het kent een rijke historie en vindt zijn oorsprong in de Algemeene Kunstwoordentolk van Jakob Kramers Jzn. uit 1847. Vele gerenommeerde lexicografen hebben er sindsdien voor gezorgd dat het woordenboek gelijke tred hield met de veranderende taal.
Ook deze nieuwe editie biedt u alle informatie over het hedendaagse Nederlands. U vindt er heldere omschrijvingen in van de vele nieuwe woorden en uitdrukkingen die zich de afgelopen periode een plaats in het Nederlands hebben verworven. Zo vindt u er de uitleg van o.a. amber alert, app, balkenendenorm, cloud, coldcaseteam, cradle to cradle, crowdfunding, crowdsourcen, drone, eenpitter, e-reader, fashionista, fittie, flexitariër, glamping, hashtag, kluifrotonde, mindfulness, ontvrienden, papadag, participatiesamenleving, plasticsoep, plofkip, porna, QR-code, reaguurder, roaming, schaliegas, selfie, socialbesitas, skypen, streamen, stresstest, swinger, swipen, tablet, tankini, taser, to go, triggeren, tweet, twitteren, viral, weeralarm, whatsappen, wietpas, wildbreien en zuchtmeisje.
De vele voorbeeldzinnen in het woordenboek laten precies zien hoe de trefwoorden in zinsverband worden gebruikt. Bovendien is het Prisma Handwoordenboek Nederlands het enige woordenboek dat een helder onderscheid maakt tussen het Nederlands zoals dat in Nederland (NN) wordt gesproken en het Nederlands zoals dat in België wordt gesproken (BN). Het zet u op het spoor van leuke verschillen, zoals (NN) gevarengeld tegenover (BN) bibbergeld, (NN) geld als water verdienen tegenover (BN) geld als slijk verdienen en (NN) de kneepjes van het vak tegenover (BN) de truken van de foor.
• Het meest eigentijdse woordenboek Nederlands.
• Meer dan 70.000 trefwoorden, 90.000 betekenissen en 40.000 uitdrukkingen en voorbeeldzinnen.
• Heldere, toegankelijke betekenisverklaringen.
• Met duidelijk onderscheid tussen het Nederlands van Nederland en het Nederlands van België.
• Met in het woordenboek een code die een jaar lang gratis toegang geeft tot de onlineversie.