Personen
Valérie Hallin
NUR Codes (sub)
440 Eten en drinken algemeen
Asperge boek box
The Royal Heritage Cookbook
Iens
Valérie Hallin is anglofiel in hart en nieren. Voor haar voelt reizen naar Engeland als thuiskomen. Het hoeft ons dan ook niet te verbazen dat ze van 's lands nationale trots, de thee, haar beroep heeft gemaakt. Ze schoolde zich om tot theesommelier en trakteert gasten in haar Engelse tuin, vol schitterende rozen, weelderige kruiden en fruitbomen met plezier op een authentieke afternoon tea. Grootmoeders porselein, oud glaswerk, kraakvers wit tafellinnen, gesteven servetten, zilveren taartvorkjes, theelepeltjes en enkele mooie bloesemtakken maken het plaatje af. Het is een vorm van onthaasten die steeds meer gesmaakt wordt en meer en meer bezoekers weten de weg naar haar lusthof te vinden. Een afternoon tea is meer dan een tasje thee met een koekje, het is een heuse belevenis die best wel wat tijd in beslag neemt. En Valérie gaat zelfs nog wat verder dan de klassiek Engelse traditie. Terwijl je bij een doorsnee afternoon tea slechts één thee geserveerd krijgt, maakt Valerie er een heuse theedegustatie van. Die begint met een fris aperitief op basis van thee en eindigt na een oog- en zinnenstrelend feest van finger sandwiches, zoete en hartige scones, clotted cream, curds, chutneys en geleien, fijne gebakjes en bijhorende theemelanges met een exquise praline met theevulling. Alles is home made. De theebeleving verloopt op het ritme van de tuin en zo komt er elk seizoen weer ander lekkers op tafel. In dit heerlijke boek geeft Valérie wat achtergrond bij de verschillende theeën en hun (geneeskrachtige) eigenschappen, deelt ze naast heel wat theeweetjes ook haar succesrecepten en krijg je tips en tricks om ook thuis een geslaagde afternoon tea te organiseren.