Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho, oprichtster van de NENI-restaurants, en haar vier zoons Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan een levendig portret van deze bruisende en zich constant vernieuwende stad - de stad waar hun wortels liggen.
De NENI-recepten zijn aangevuld met gerechten van lokale koks en liefhebbers van goed eten, en weerspiegelen het bijzondere karakter van de zo afwisselende keuken van Tel Aviv. Er wordt gekookt met regionale ingrediënten met in gedachten de smaak van Haya's jeugd: denk onder meer aan broodjes sabich, groene shakshuka, lamsvlees met vijgen en druiven en cactusvruchtsorbet. Wat ooit uit allerlei hoeken van de wereld naar deze stad kwam, vindt nu zijn weg naar jouw keuken. En wanneer mensen samen aan tafel zitten, delen ze niet alleen een maaltijd, maar ook herinneringen, ideeën, verhalen en recepten. Dat is het ware Tel Aviv!