Hoe kun je je collega’s helpen zich goed te voelen op school? Met een peptalk of welgemeende adviezen kom je bij hen niet ver. Dan haken ze snel af. Dit boek legt je haarfijn uit hoe het wel kan.
Met hun jarenlange ervaring in het onderwijs geloven de auteurs dat iedereen kan coachen. Ze richten zich tot eenieder in het kleuter-, lager en secundair onderwijs: leerkrachten, vakhoofden, beleidsondersteuners, mentoren, teamleiders, zorgleerkrachten, graadcoördinatoren, directeurs en andere medewerkers.
Met Coach je onderwijscollega heb je een werk in handen dat je in klare taal vertelt hoe je een collega coacht. Het beschrijft vaardigheden, technieken, modellen en strategieën die daarbij van pas komen. Concrete ervaringen, duidelijke grafieken en voorbeelddialogen verhelderen de theorie.
Ontdek hoe je voor je collega’s en op je school een motivator kunt zijn en laat je inspireren om ook je eigen kwaliteiten tot hun recht te laten komen.
Johan Dehandschutter is master in de Communicatiewetenschappen. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring als leerkracht, tien jaar als mentor van startende leerkrachten en tien jaar als docent Coachen en reflecteren in de banaba Schoolontwikkeling aan Odisee Hogeschool. Hij is auteur van Sterk starten en Zó blijf je een sterke leerkracht.
Raf Sondervorst is lerarenopleider aan Odisee Hogeschool en KU Leuven. Hij is coauteur van publicaties rond aanvangsbegeleiding. In binnen- en buitenland verzorgt hij cursussen ‘coaching van collega’s’ voor directies, zorgcoördinatoren en anderen. Hij is docent Coachen en reflecteren en Aanvangs- en loopbaanbegeleiding in de banaba Schoolontwikkeling.