De (jeugd)hulpverlening kreunt onder de toenemende complexiteit van de samenleving. Doelgroepverbreding, bureaucratisering en digitalisering zorgen voor stress en uitval op de werkvloer.
In dit boek maak je kennis met het COZI-model, een holistisch reflectiekader dat handvaten biedt om hulpverleners en zorgorganisaties weerbaar en wendbaar te maken voor de uitdagingen in de hulpverlening. Met zijn vier kwadranten (gevoel, gedrag, systeem en cultuur) en drie spanningsgebieden (cliënt, hulpverlener en zorgorganisatie) helpt het model hulpverleners van onderuit spanningen aan te pakken in die gebieden waar hun invloed het grootst is.
Zo kan elke hulpverlener bijdragen tot het verwezenlijken van een (r)evolutie binnen de hulpverlening.
Sarah Verreyken is lector en onderzoeker Orthopedagogie aan de AP Hogeschool. Met haar achtergrond als (leefgroep)begeleider, psychotherapeut en lean-consultant brengt ze een frisse mix van kennis en kunde de sector binnen. Ze ondersteunt hulpverleners en organisaties op hun reis naar warme innovatie.
Bart Oste is zelfstandig coach en trainer. Hij helpt leiders en teams bij het creëren van wendbare, menselijke en effectieve werkplekken. Hij brengt mensen in verbinding met hun authentieke zelf en met elkaar en stimuleert systemische verandering in organisaties. Hij heeft zijn fundamenten in onder andere Verbindende Communicatie, Sociocratie 3.0, systemisch werk, Deep Democracy en Agile.