dit werk kent de volgende uitvoeringen
Paperback
ISBN9789492052711
verschijningsdatum25/02/2021
verschijningsdatum25/02/2021
Personen
Wio Joustra
Anna Huizinga
NUR Codes (sub)
520 Regionalia algemeen
L'Entite de Saint-Ghislain
In dit boek portretteren journalist Wio Joustra en fotograaf Anna Huizinga 22 Friese dorpscafés. Een aantal dorpscafés heeft de coronacrisis niet overleefd, maar verbazingwekkend veel hebben het hoofd toch boven water weten te houden. Veel voorzieningen mogen dan verdwenen zijn, het café houdt stand, vaak als enige nog resterende trefpunt van een kleine gemeenschap. De 22 geportretteerde dorpscafés zijn: Alde Leie -De drie Gemeenten; Baard – Café Baard; Bakhuizen – Café Licorne; Blauhûs -Café De Freonskip; Boazum -Café De Boazummer Mjitte; Easterein -Café-restaurant Bergsma Easterein; Easterlittens – Herbergh Het Wapen van Friesland; Feanwâldsterwâl – Hotel-eetcafé ’t Dûke-Lûk; Ferwert – Café It Hoekje; Fochteloo – Café ’t Korhoen; Frieschepalen- Ma Kelly’s Muziek Café; Jorwert – Café Het Wapen van Baarderadeel; Makkinga – Café Ús Mem; Mûnein – Café ’t Mounehoekje; Nylân – Eetcafé De Herberch fan Nylân; Oudebildtzijl – Eetcafé Het Graauwe Paard; Paesens-Moddergat – Café De Zwarte Arend; Spanga – Café De Veehandel; Terwispel – Café Spaltenbrêge; Tijnje – Theeschenkerij Ulesprong; Warns – Café-restaurant Op Warns; Waskemeer – Café De Herberg; Makkinga – Café Ús Mem; Oudebildtzijl – Eetcafé Het Graauwe Paard; Paesens-Moddergat – Café De Zwarte Arend; Warns – Café-restaurant Op Warns; Waskemeer – Café De Herberg.