dit werk kent de volgende uitvoeringen
Paperback
ISBN9789492597281
verschijningsdatum28/05/2019
verschijningsdatum28/05/2019
Aan de kwaliteit van het schoonmaakwerk en de hygiëne in bedrijven en instellingen worden hoge eisen gesteld, die niet vergelijkbaar zijn met de schoonmaakwerkzaamheden in het gezinshuishouden. Bovendien moet in de professionele schoonmaaksector buitengewoon efficiënt gewerkt worden. Dit vereist kennis en vaardigheden die ver boven het niveau van kleinschalig schoonmaken uitsteken. Niet het minst geldt dat in zorginstellingen en - om iets heel anders te noemen - in de voedingsmiddelenindustrie. De kwaliteit van gefabriceerd voedsel hangt zelfs voor een groot deel af van de efficiëntie van de reinigings- en desinfectieprocedures. Professioneel schoonmaken is dus veelzijdig. De reiniging in gebouwen, in keukens, in de slagerij, in sportaccommodaties, in het ziekenhuis ... het is altijd weer anders. Vloeronderhoud, sanitair- en interieurreiniging, de reiniging van productieapparatuur, machinale vaat- en krattenwas, cleaning-in-place. Al deze onderwerpen worden in dit boek uitgebreid behandeld, waarbij de aandacht zowel uitgaat naar de schoonmaaktechnieken en -machines alsook naar de gebruikte chemische middelen.De kennis hiervan is een noodzaak voor iedereen die zich met professioneel schoonmaken bezighoudt. Dit boek behandelt dan ook de belangrijkste basisbegrippen van reiniging en desinfectie, de eigenschappen van zuren, alkaliën, detergenten en de mogelijke aantasting van materialen. Voor leidinggeven in de professionele schoon maak is kennis over onderwerpen als HACCP, wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid en een milieuverantwoorde keuze van reinigingsmiddelen eveneens een absolute noodzaak.