dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum21/06/2012
imprint Standaard Uitgeverij Professional
uitgever taal Nederlands
Leidraad economie is het ultieme handboek met oefeningen voor studenten hoger onderwijs die economie in hun curriculum hebben.
De lezer wordt ingeleid in de werking van de markteconomie in Europa: het marktmechanisme zorgt voor dynamiek en efficiëntie, de overheid voor sturing en sociale en ecologische correcties.
Daarnaast worden werkgelegenheid en werkloosheid, inkomensvorming en inkomensverdeling besproken. Vanzelfsprekend wordt ook de internationale context niet vergeten, met de globalisering en de grote verschillen in ontwikkeling tussen landen.
De auteurs, experts in economie, vermijden wiskundige bewijsvoeringen, zodat de studenten het maatschappelijke belang van economische verschijnselen leren begrijpen.
Extra informatie
Op www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads zijn oplossingen van oefeningen in het boek beschikbaar.
Over de auteurs
Wim Van Opstal studeerde handelswetenschappen en economische wetenschappen in Antwerpen en Leuven. Hij doceert economie, verzorgingsstaat en sociale economie aan de Sociale Hogeschool Heverlee (KHLeuven). Daarnaast is hij als gastdocent sociaal ondernemerschap verbonden aan de KHKempen.
Mirese Op de Beeck studeerde toegepaste economische wetenschappen, richting personeelsbeleid en sociale vraagstukken aan de KU Leuven. Ze was tot oktober 2011 docent algemene economie en sociaaleconomische vraagstukken aan het departement Sociaalagogisch werk (IPSOC) van de KATHO in Kortrijk.
Bart Vandenbogaerde studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen en volgde een MBA-opleiding in Louvain-la-Neuve. Hij is als docent economische vakken verbonden aan het departement Sociaalagogisch werk (IPSOC) van de KATHO in Kortrijk en aan IPSOC-bijscholing.
Emiel Vervliet studeerde sociale wetenschappen, economie en milieuwetenschappen (aan de universiteiten van Antwerpen, Leuven en Brussel). Hij was tot 2009 verbonden aan de Sociale Hogeschool Heverlee en geeft nu enkele maanden per jaar les aan de sociale school en aan de universiteit van Lubumbashi. Hij publiceerde over de sociale aspecten van internationale handel en over de ontwikkelingslanden.