Wat zit er écht in je eten?
Ontdek hoe ultrabewerkte voeding je lichaam saboteert en hoe het anders kan!Een supermarktbrood, een pot chocopasta, een doos ontbijtgranen... de producten lijken zo onschuldig in onze winkelkar. En toch vormen ze een steeds grotere bedreiging voor onze gezondheid. In Dit slik ik niet meer onthult arts Staf Henderickx de ware impact van ultrabewerkte voedingsmiddelen, en hoe ze sluipenderwijs onze samenleving ziek maken. Gestoeld op diepgaande research en zijn jarenlange ervaring als arts legt Henderickx de veelal onderbelichte gezondheidsrisico's voor ons lichaam - en zelfs voor ons brein - een voor een bloot. Hij schetst hoe het zover is kunnen komen en hoe ons natuurlijke eetpatroon evolueerde tot het verontrustende fabrieksvoer van vandaag. En hij legt zijn vergrootglas op de monopolie van de voedselindustrie, die ons met allerlei smaakjes, geuren en texturen bewust verleidt om dit te blijven slikken.
Inmiddels is 70% van de voeding in de supermarkt ultrabewerkt.
Toch brengt dit baanbrekende boek ook een positief pleidooi, met een oproep tot actie. Praktische tips en slimme strategieën zetten je aan om je eigen eetgewoonten te verbeteren, zonder dat je je volledige levensstijl hoeft om te gooien. Zo leer je kunstmatige ingrediënten te ontmaskeren, misleidende marketing te doorprikken en puurdere voeding op je menu te zetten. Een must-read voor iedereen die geeft om zijn eigen gezondheid, die van zijn dierbaren en de toekomst van onze planeet!