Welk voedsel ligt er dagelijks op ons bord? Onze voedselvoorziening lijkt vanzelfsprekend, maar er gaan veel vraagstukken achter schuil. Een groeiende wereldbevolking en een kringloopeconomie vragen om meer voedsel en groene grondstoffen. Tegelijkertijd heeft het draagvermogen van de natuur grenzen. Veranderende weersomstandigheden beïnvloeden de landbouwproductie. En de stikstofcrisis doet zich gelden. In deze essaybundel worden spannende vragen gesteld. Moet de landbouw ruimte geven voor meer biodiversiteit of is intensivering en effi ciëntie gewenst? Hoe kunnen boeren hun boterham blijven verdienen en hoe zorgen we voor een vitaal platteland? Hoe gaan we als rentmeesters verantwoord om met deze spannende vragen? Dit boek is bedoeld voor alle mensen die ook eens over de rand van hun bord willen kijken en die niet weglopen van tafel als er spannende vragen aan de orde komen over de toekomst van onze voedselvoorziening.