Dankzij heel gevoelige receptorcellen in onze ogen, oren, neus, tong en huid kunnen we de dingen om ons heen zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Maar hoe werken onze zintuigen precies? En hoe verschillen ze van die van andere dieren? Dit boek leidt je stap voor stap door de biologie van elk zintuig. Wist je dat, in tegenstelling tot andere zintuigen, geuren rechtstreeks worden afgeleverd aan die delen in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor geheugen en emotie, waardoor iets ruiken gevoelens kan opwekken wat iets zien of horen niet kan? Wist je dat een koe ongeveer 250.000 smaakpapillen heeft, terwijl een mens er 5000 heeft en een kip slechts 30? En wist je dat dat oorsmeer voor 80% uit dode huidcellen bestaat? Ontdek hoe ons geweldige en verbazingwekkende lichaam met ons communiceert in dit boek boordevol feiten over zintuigelijke belevingen. Het is tijd om te leren waarom onze zintuigen zo zinvol zijn!