dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum15/09/2011
Met Goed gezegd kunnen anderstaligen hun uitspraak van het Nederlands zoals dat in België wordt gesproken verbeteren.
Het boek bevat zes hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een inleiding over het onderwerp dat aan de orde is en beschrijft dan de werkvormen voor gebruik in de les.
De zes hoofdstukken zijn Klanken, Woordaccent, Intonatie en zinsaccent, Verbonden spraak, Uitspraak en spelling, Het beoordelen van spraak.
Het grootste deel van het boek bestaat uit gedetailleerd uitgewerkte oefeningen voor zowel laagopgeleide als hoogopgeleide beginners en gevorderden.
De oefeningen zijn onmiddellijk bruikbaar dankzij de kant-en-klare werkbladen en het bijbehorende geluidsmateriaal.
Behalve de oefeningen biedt het boek de docent en de cursist inzicht in het belang van uitspraaktraining, helpt het bij de analyse van uitspraakproblemen en geeft het achtergrondinformatie over de standaarduitspraak van het Nederlands in Vlaanderen.
Extra informatie
Goed gezegd is bruikbaar als docentenboek en als zelfstudiemateriaal.
Via de geluidsbestanden kan de cursist oefenen met de stem van o.a. VRT-nieuwsanker Martine Tanghe als voorbeeld.
Zodra u het boek in uw bezit hebt, krijgt u toegang tot de werkbladen en geluidsbestanden op www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads.
Deze methode werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Afdeling Nederlands Tweede Taal van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Peter Schoenaerts bewerkte het geheel voor anderstaligen die Nederlands leren in België.
Over de auteurs
Peter Schoenaerts studeerde Taal- en Letterkunde (Nederlands en Engels), en volgde een dramaopleiding aan de American Academy of Dramatic Arts in New York. Hij gaf jarenlang les aan het Instituut voor Levende Talen in Leuven en werkte mee aan verscheidene Nederlandse taalmethodes en publicaties. Van 2005 tot en met 2008 was Peter lesgever aan een van de grootste buitenlandse Nederlandse Taal- en Cultuurscholen: 't Klokhuis (in New Jersey en New York). Momenteel ondersteunt Peter wereldwijd de studie van het Nederlands als medewerker van het Taaluniecentrum NVT in Brussel.