dit werk kent de volgende uitvoeringen
verschijningsdatum14/01/2022
Op 2 april 2013 ging profclub SC Veendam definitief ter ziele. De Langeleegte huilt. Was betaald voetbal in een arme regio als de Groninger Veenkoloniën kansloos? Wat is er allemaal gebeurd tussen 1954 en 2013 en daarvoor?
Supporter en schrijver Klaas Fleurke neemt de lezer in dit boek mee langs alle hoogte- en dieptepunten in de historie van voetbalclub Veendam. Vooral aan de hand van vermakelijke én spraakmakende verhalen van betrokkenen, spelers en trainers, komt het wel en wee aan De Langeleegte voorbij.
De auteur van onder meer de regionale bestseller 'De fabriek van mijn vader' verschaft inzicht over de opkomst en ondergang van het profvoetbal in de Parkstad. Ook de historische verbondenheid met aardappelzetmeelwereldspelers DWM en Avebe wordt nader verklaard.
De kernvragen 'Was profvoetbal in Veendam levensvatbaar, had de club überhaupt bestaansrecht, en is er in de toekomst weer voetbal op hoog niveau mogelijk in het stadion aan de legendarische Langeleegte?' worden gesteld. Insiders geven in 'De Langeleegte huilt' antwoorden en niet te missen voorzetten. Van Jakob van Essen tot Leo Beenhakker, van Jan Blijham tot Johan Derksen, van Jan Korte tot Joop Gall, van Marnix Kolder tot Angelo Cijntje en van Roelf-Jan Tiktak tot Jeroen Zoet.
Voor de ware voetballiefhebber is dit daarom een unieke uitgave, waarbij het profavontuur aan De Langeleegte nog één keer tot leven komt via exclusieve interviews en foto's. De auteur is er als geen ander in geslaagd de cultstatus van deze profclub te doorgronden, hetgeen leidt tot een opmerkelijke reconstructie. Veendam 4-ever!
Klaas Fleurke (Veendam, 1961) werkte 35 jaar in het basisonderwijs. Hij debuteerde in 2012 met het geschiedenisboek 'De fabriek van mijn vader'. Hierover in de Veenkoloniale Volksalmanak: 'Een zeer leesbaar boek'. In 2016 volgde het onderwijsboek 'Hartleers'. NBD Biblion schreef daarover: 'Een belangrijk boek over het huidige basisonderwijs.'