Trouw ****: "Het boek raakt gewoon. Het is goed geschreven. Het is grappig, slim, eerlijk en recht voor z’n raap. ... Het is kwetsbaar geleefd geloof zonder vrome opsmuk."
The Edge, U2: "Pádraig Ó Tuama is een geestverwant: zijn vaardigheden als dichter gebruikt hij voor het algemeen belang."
Het begin van het goede leven is volgens Pádraig Ó Tuama: jezelf, de ander en alles wat je onderweg tegenkomt welkom heten en aanvaarden. In autobiografische verhalen neemt hij de lezer mee op een spirituele reis waarin het alledaagse wordt omarmd.
Fijnzinnig en zintuigelijk schrijft hij over zijn belevenissen, over liefde en alles wat schuurt, over zijn ervaringen met de strijd in Noord-Ierland, zijn zoektocht naar een thuis, zijn uit-de-kast-komen. Op onverwachte manieren weeft hij er bijbelverhalen, Keltische spiritualiteit, mindfulness en poëzie doorheen. Het hart van dit boek is het groeiende inzicht dat een open ontmoeting (met jezelf, je medemens, God) je leven en je blik daarop volledig kan veranderen.
Een intiem en spiritueel boek van een meesterlijk verteller.
“Wie Pádraig leest, woont voor even in een gebed.”
— James Martin, jezuïetenpriester, auteur van ‘Jesus, a pilgrimage’
Pádraig Ó Tuama is theoloog, vredesactivist, dichter, homoseksueel. Met behoedzaamheid en humor brengt Ó Tuama mensen over frontlinies heen met elkaar in contact: katholieken en protestanten in Belfast, lhbt’ers en homo-haters. Wereldwijd is hij een veelgevraagd spreker. 9 november 2019 was hij hoofdgast op het Geestdriftfestival in Utrecht.
De vertaler is predikant Piet van Veldhuizen, die eerder onder meer werk van rabbijn Jonathan Sacks vertaalde. In 2019 won hij de preekschrijfwedstrijd ‘Een lastig verhaal’.